Online marketing

Vindbaarheid en SEO

Je hebt het helemaal voor elkaar, je nieuwe website of webshop staat online. Hij ziet er prachtig uit! Maar het stopt niet bij het alleen maar hebben van een mooie nieuwe website of webshop.

Het is ook belangrijk dat je website of webshop gevonden wordt in google. Want als je website of webshop niet gevonden word, zal niemand je mooie website of webshop bezoeken en zullen er ook geen aanvragen of verkopen via je site komen.

SEO en online marketing  is daarom erg belangrijk.

Afspraak maken
online marketing

Verschillen tussen SEO of SEA

  • SEO en online marketing heeft altijd even tijd nodig. Het is investeren in de toekomst. Het duurt altijd even voordat de website hoger geplaatst wordt in google omdat je dit niet zelf in de hand hebt. Je kunt hier alleen invloed op uitoefenen door je website te voorzien van goede content, keywords, backlinks ed.
  • SEO is in tegenstelling tot SEA gratis.
  • SEO is blijvend. Hoewel dit wel afhankelijk is van de concurrentie en hoe goed je je website up-to-date houd.
  • Bij SEA zie je in tegenstelling tot SEO direct resultaat. Wanneer er namelijk een advertentie is gemaakt zal deze direct in de zoekresultaten worden opgenomen.
  • Bij SEA betaal je voor iedere “klik”. Dit houdt in dat je betaalt voor iedere keer dat een bezoeker op je (betaalde) zoekresultaat klikt.
  • Een SEA advertentie wordt weergegeven zolang je betaald. Stopt de campagne dan is de weergave ook weg.

Marije Rademaker – webdesigner Compad Reclamestudio:

“De keuze SEO of SEA is afhankelijk van het doel wat je wilt bereiken. Wil je lang kunnen profiteren van je investering dan is SEO een goede optie. Wil je direct resultaat omdat je bijvoorbeeld een product wilt verkopen wat op dit moment een hype is, kies dan voor SEA.
Een optie is ook om een combinatie van deze twee te kiezen.
Advies nog? Neem vrijblijvend contact met ons op”

Afspraak maken
SEO en SEA